Přijala by Danica Patricková nabídku závodit v F1?

patricková, danica | foto: danicapatrick.com

Minulý týden se Gene Haas, který se chystá se svým týmem vstoupit od roku 2016 do Formule 1, nechal slyšet, že by rád viděl Danicu Patrickovou v jednom ze svých vozů. Co na to říká slavná americká závodnice?

No otázku, koho by si představoval Haas v jednom ze svých vozů v F1, odpověděl: "Mít v jednom z našich vozů Danicu Patrickovou, to by byl sen. Požadavkům určitě vyhovuje. Je to žena v mužském sportu - přilákalo by to hodně pozornosti. Váží zhruba 50 kilo, což v dnešních době zní fantasticky, takže má vlastně spoustu rysů, které jsou zapotřebí."

Jak na to reaguje Patricková, která se v minulosti stavěla k F1 spíše chladně? "Souhlasím s tím, že možné je vše. Mě osobně ale nikdo nic neříkal. Jsem spokojená s tím, kde momentálně jsem, pokud jde o závodění. Právě začínám se závoděním v poháru NASCAR Sprint Cup."

Vstup do F1 však 32letá pilotka v rozhovoru pro Toronto Sun nevylučuje: "Mimo respekt ke Genemu - kdyby za mnou přišel, rozhodně bych mu naslouchala. Ale už jsem skoro příliš stará na to, abych začínala třetí kariéru."


Danica je ochotna se o F1 bavit (foto: danicapatrick.com)

Patricková měla testovat v F1 již v roce 2008 s Hondou - nakonec z toho kvůli rozhodnutí japonské automobilky vycouvat z vrcholového motorsportu sešlo. Jako potenciální jezdkyni ji vyhodnocoval i americký tým US F1, který však v roce 2010 skončil fiaskem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy