Ferrari: Neweymu jsme nikdy nic nenabízeli

Mattiacci, Marco | foto: Scuderia Ferrari

Marco Mattiacci odmítl, že by jeho tým oslovil Adriana Neweyho s nabídkou práce pro Ferrari.

Podle mnohých zpráv sondovali maranelští u Adriana Neweyho, jestli by nechtěl pracovat, samozřejmě za mnohamilionové [30 milionů USD ročně] finanční ohodnocení, v Itálii. Adrian však spekulace v rámci kanadského víkendu ukončil, když podepsal novou smlouvu u Red Bullu. 

Konstruktér posledních čtyř mistrovských aut neustále opakuje svoji frustraci ze stále přísnějších pravidel F1, takže v příštím roce ustoupí do pozadí a bude se specializovat na zatím blíže nespecifikovanou roli v rámci Red Bull Advanced Technologies Centre - více zde. Jako konzultant závodního týmu však bude působit i nadále.

Díky smlouvě oznámené v Kanadě tedy přestup k Ferrari padá. Přes zprávy, že s nabídkou za Neweym přišel sám Luca di Montezemolo, tedy prezident Ferrari, teď nový šéf závodní stáje Mattiacci odmítl, že by kdy jeho tým nabídku učinil.


Podle Mattiacciho Ferrari nikdy Neweyho nekontaktovalo. Že by se něco dělo za jeho zády?
(zdroj: Scuderia Ferrari)

"Proč zklamaní?" řekl na otázku Autosportu, jestli to pro něj byla špatná zpráva, když se dozvěděl, že Newey zůstává u Red Bullu, když mohl pomoci jeho týmu vylepšit ne příliš lichovitvou statistiku posledních let. "Jak už jsem řekl v Monaku, nikdy jsme Adriana nekontaktovali. Je dobré, že zůstává pracovat u Red Bullu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy