Webber: Ricciardo ještě neudělal žádnou chybu

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Na Marka Webbera zatím bezchybné představení jeho krajana, Daniela Ricciarda v barvách Red Bullu, udělalo dojem. První vítězství označil za velký krok.

První vítězství Daniela Ricciarda na Grand Prix Kanady potěšilo i jeho krajana a předchůdce v kokpitu Red Bullu, Marka Webbera. Na Australana výkony mladíka, který si tak o uplynulém víkendu připsal premiérové vítězství ve Formuli 1, udělaly dojem. "První vítězství bylo pro Daniela neuvěřitelné," řekl Mark Webber pro 'MotorSportsTalk'.

Nicméně Ricciardo zkušenějšího krajana nepřesvědčil až svým výkonem v Kanadě. "V celém roce ještě neudělal žádnou chybu. Byly zde problémy v testech, mokré kvalifikace - byl konfrontován se vším možným. Ale získat první vítězství - to pro něj bylo velkým krokem." 

Mark Webber se už s továrním týmem Porsche připravuje na 24 hodinovku v Le Mans, která se jede už o nadcházejícím víkendu. Nicméně přehled o dění v F1 neztratil: "Užívám si novou kapitolu v mé kariéře, stále ale sleduji některé závody." To platilo i pro závod v Kanadě, který Webber poctivě sledoval už od startu. "Nevypadalo to nijak zvlášť napínavě, ale pak jsem viděl, že Mercedesy mají problémy."


Webbera těší úspěch Ricciarda, pravděpodobně už kvůli tomu, jak zvládá souboj s Vettelem
(foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy