Vettel: Měli jsme štěstí, pohonná jednotka Renaultu stále není dost dobrá

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Piloti Red Bullu se včera dočkali pódia a poprvé i vítězství. Na tiskové konferenci Sebastian Vettel ale uznal, že v Montrealu měli štěstí a že pohonná jednotka Renaultu je stále jejich slabinou.

Ricciardo, který v závěru dokázal předjet Rosberga, po závodě uvedl: "Víme, že máme silné auto. Máme ale několik dalších oblastí, na kterých můžeme pracovat."

Mercedesy trápily technické problémy s MGU-K, který se stará o rekuperaci kinetické energie a navyšování výkonu pohonné jednotky o 160 koní, čehož dokázal využít. Hamilton musel navíc odstoupit kvůli problému s brzdami.

Vettel si přes dobrý výkon a třetí místo neodmítl rýpnutí do Renaultu: "Myslím, že se nyní soustředíme výlučně na dostižení Mercedesu. Jak nastínil Daniel, máme velmi konkurenceschopné auto, ale ještě ne moc celkově konkurenceschopný balík na to, abychom je pravidelně poráželi. Měli jsme štěstí."

Šasi a aerodynamika Red Bullu jsou tedy podle mistra světa výborné, horší je to s pohonnou jednotkou Renaultu, která je součástí jejich balíku. "Jinak to je samozřejmě výborné a skvělá odměna pro celý tým po tak bolestivé zimě a obtížném začátku sezóny s mnoha problémy - dojet s oběma vozy na pódiu a porazit alespoň jeden Mercedes."


Pohonná jednotka Renaultu je podle Vettela stále slabší součástí
jejich balíku (foto: Renault Sport F1)

Podle šéfa týmu Christiana Hornera sice Renault v posledních závodech učinil pokrok, z počátečního deficitu ve výši 80 koní ale ztráta klesla jen na 60 koní.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy