Vrátí se Hamilton k McLarenu? Tým jej už kontaktoval

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

McLaren kontaktoval svého bývalého závodníka, Lewise Hamiltona, ohledně možného návratu do týmu, ve kterém vyrůstal.

Dle britského Daily Mail proběhlo první opatrné setkání. Hamilton by měl být pouze jedním z jedců, o kterých má McLaren uvažovat. Těmi dalšími mají být Fernando Alonso a Sebastian Vettel. Největší šance jsou ale dávány Fernandu Alonsovi, ovšem ne pro příchod od příští sezony, ale až od roku 2016. 

Tento rok navíc  by mu měl dát čas k vyhodnocení toho, jak dobře funguje partnerství mezi Hondou a McLarenem. Britský tým by se také mohl vyvarovat platby jeho gigantické mzdy, u Ferrari teď Španěl bere 17 milionů Liber (necelých 576 milionů Kč), během první společné sezony s Hondou, kdy bude jejich primárním cílem spíš vývoj pohonné jednotky než vítězství. 


Hamilton s McLarenem v Texasu 2012
(foto: McLaren Mercedes)

U McLarenu by to pak v roce 2016 s největší pravděpodobností vypadalo tak, že by vedle Alonsa/Vettela/Hamiltona zůstal jeden z aktuální dvojice jezdců Kevin Magnussen nebo Jenson Button. Který z nich by zůstal? Zřejmě by záleželo na výkonech, které budou předvádět. Kevin ještě neměl moc času, aby dokázal, jak moc rychlý opravdu je, zatímco Button už není nejmladší a je otázkou, jak dlouho ještě vydrží ve špičkové formě. 

A proč by se měl Hamilton vracet k McLarenu? Jedním z důvodů je, že partnerství Honda-McLaren bude s největší pravděpodobností zárukou úspěchu. A pak také bude záležet na letošní sezoně u Mercedesu. Jen těžko si můžeme představit, že by Hamilton prohrál titul na úkor Rosberga a chtěl u Mercedesu zůstat. Velice dobře si dokážeme představit, jak by se Hamilton ihned cítil dvojkou a jeho vztahy s týmem by se zhoršily. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy