Alonso chválí: Red Bull a Mercedes prostě odvedli lepší práci

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso se rozmluvil o formě týmů, které ve Formuli 1 v nedávné minulosti dominovaly nebo dominují aktuálně.

Fernando Alonso i v této sezoně musí dostat ze svého o chlup slabšího Ferrari absolutní maximum, aby měl šanci bojovat s jezdci z jiných týmů. Ve srovnání se svým týmovým kolegou, Kimim Räikkönenem, který je mistrem světa roku 2007 právě s Ferrari, se mu zatím daří. Fin doposud nasbíral asi 3,5krát méně bodů, na druhou stranu je třeba vidět fakt, že Kimi se do Maranella vrátil teprve před touto sezonou. Kde by ale bylo Ferrari bez Alonsa, podle některých odborníků ještě o hodně dále od špičky. 

Na té se v posledních letech hřejí hlavně dva týmy a dle Španěla zcela po právu. "Red Bull měl během minulých čtyřech let velkou výhodu a aktuálně má Mercedes podobnou - ne-li ještě větší. Ale tak to teď je," říká Fernando Alonso pro Autosport. 32letý jezdec je názoru, že k takové dominanci nepřijde tým náhodou. "Red Bull odvedl jednoduše lepší práci než ostatní týmy, tituly, které vyhráli, si zaslouží."

Podobný názor má na aktuální formu Stříbrných šípů. Dle něj teď Mercedes vede oba šampionáty, protože prostě udělali lepší práci, než ostatní a to "nejen na straně motorů, ale i na autě. Jsou tři nebo čtyři týmy s agregáty Mercedesu, které měly stejné možnosti a přesto dojíždí do cíle o kolo zpět za oběma Mercedesy."


Dva dominantní týmy posledních pěti let, Red Bull a Mercedes, si podle Alonsa svoji pozici zaslouží

Proto by si dle názoru Alonsa měli v Maranellu vzít Mercedes za příklad. "Něco prostě udělali správně. To nám dává motivaci pracovat lépe, protože víme, že některé týmy toho z nových aut dostaly více než my."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy