Buttona pokrok McLarenu povzbudil

Button, Jenson | foto: McLaren

Jenson Button tvrdí, že je pokroky McLarenu dosažené během závodního víkendu v Monte Carlu povzbudily.

Ve Velké ceně Monaka dojel po startu ze 12. místa šestý před svým týmovým kolegou Kevinem Magnussenem. Před dalším závodem v Kanadě si je jistý tím, že jeho tým učinil pokrok.

"Několik věcí jsme dali do pořádku. Tohle je okruh, kde potřebujete mechanickou přilnavost, což se před Kanadou hodí," říká Button. Přiznává, že si přidělal spoustu práce poté, co v kvalifikaci svým výkonem moc nezapůsobil.

Dojem na něj udělal Nico Hülkenberg, jenž dojel pátý. K tomu dodal: "Bylo by to těžké se ještě více propadnout zezadu, odkud jsem startoval. Šlo o typickou Velkou cenu Monaka. Bylo to v ní trochu maso - lidé dělali chyby, auta byla po celé dráze a vy jste museli dávat pozor."

"Jakmile jste na to začali tlačit, zničili jste si své pneumatiky. Kdybych na to tlačil více, skončil bych v bariérách, takže to bylo o tom, abych dojel do cíle. V Monaku se předjíždí obtížně, ale cítil jsem, že bych se před Hülkenberga mohl dostat. S šestým místem jsem spokojený, ale páté by se mi líbilo," uvedl Button.


Jenson Button atakuje obrubníky před zatáčkou Portier (foto: McLaren Mercedes)

Pokrok McLarenu vnímal i jeho týmový kolega Kevin Magnussen, kterému závod ke konci zničil ve vlásence naivním manévrem Kimi Räikkönen: "Z toho, že se auto chovalo opravdu dobře, můžu hodně vyvodit. Je to skutečně pozitivní. Zvenčí to může být sotva pozorovatelné, ale uvnitř týmu se věci hýbou vpřed."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy