BAR letos po páté na pódiu

Richards, David | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Tým Lucky Strike BAR Honda si v dnešním závodě vybojoval již své páté pódiové umístění v letošní sezóně.

Navíc Honda slaví právě v tuto dobu své čtyřicáté výročí vstupu do seriálu Formule 1. Jenson Button skončil dnes při Grand Prix Evropy na okruhu Nürburgring na třetí pozici. V průběhu závodu to však vypadalo, že hlavním hrdinou týmu bude Japonec Takuma Sato, který bojoval 13 kol před cílem s Rubensem Barrichellem o druhou pozici. Svojí chybou však o tuto příležitost přišel, musel do boxů pro nový nos vozu a navíc ho o kolo později opět jako v Monaku zradil motor.

Takuma Sato zde v Německu projevil obrovský potenciál, když sice nezkušeně, ale přesto zaútočil na druhého Barrichella. Sato však prokazoval svoji výkonnost i v trénincích a vyhrál i první kvalifikaci.

Jenson po startu ztratil svoji třetí pozici, podařilo se mu v rámci poměrně velkého zmatku však uhájit pozici čtvrtou. Na pódium se dostal odstoupením svého kolegy Takumi.

Jenson Button: „Vzhledem k mým problémům s přítlakem vozu po celý víkend jsme velmi spokojen s mojí třetí pozici v závodě. Asi tohle pódiové umístění je více šťastná náhoda oproti těm předchozím, ale pódium je pódium. Byl to těžký závod a měl jsem hodně problému na trati. Trochu mne zlobil David Coulthard, protože mě držel dlouho za sebou, což mě stálo 2 sekundy na kolo. Naštěstí udělal brzy v zatáčce chybu a já ho předjel. Tento závod byla největší šance Takumi na pódium, ale je dobré, že náš tým má alespoň nějaké při našem výročí.“

Takuma Sato: „Jsem velmi zklamán z toho, že mě opět selhal motor. Dnes jsem měl velmi konkurenceschopný vůz, ačkoli jsem po startu ztratil svoji pozici, kterou jsem o kolo později získal zpět. Bojoval jsem v průběhu celého závodu. Když jsem vyjel z pit-lane po výměně pneumatik, cítil jsem, že mám dobrou přilnavost a viděl jsem šanci na předjetí Rubense. Bohužel jsme se srazili. Přinejmenším jsem měl dobrý závod, mohl jsem získat dobrý výsledek. Nyní se těšíme na další test v Silverstone, pak nás čeká Montreal a Indianapolis.“

David Richards, šéf týmu: „Dnes, kdy Honda slaví 40. výročí, jsme s jedním autem na pódiu a všichni lidé se sklenicí šampaňského v ruce. To bylo zajímavé k povšimnutí v týmu po skončení závodu. Všichni jsme zklamání z odpadnutí Takumi, protože mohl poprvé skončit na pódiu. Ale když Jenson nahradil Taklumu, nakonec to není tak černý víkend pto tým."

Foto: Lucky Strike BAR Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy