Mercedes dnes v zájmu vyšší hlučnosti motoru otestuje výfuk ve tvaru megafonu

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

V Barceloně ve středu všichni s napětím očekávají, jak bude znít pohonná jednotka Mercedesu. Tým má vyzkoušet novou koncovku výfuku pro zesílení jejího zvukového projevu.

Přechod z atmosférických V8 motorů na nové V6 hybridní pohonné jednotky se letos u některých fanoušků nesetkal kvůli jejich tiššímu projevu s nadšením. Po kritice vypracovali inženýři několik řešení a Mercedes jedno z nich vyzkouší - koncovku výfuku ve tvaru tlampače.

"Když fanoušci chtějí větší hluk, pak do toho půjdeme. Jsem si jistý, že všichni se těší na to, jak bude 'megafon' znít," řekl výkonný ředitel německého týmu Toto Wolff.

Je to však řešení, které fanoušci chtějí? A je zvuk nových motorů opravdu špatný? "Já se neztotožňuji s tím, že by byl zvuk příšerný. Cítím, že tak pozitivní zpráva byla trochu utopena," uvádí zástupce ředitele společnosti Renault Sport F1 - Rob White.

Podle něj jde vyšší hluk proti "zelenému" duchu nových pravidel, která mají za cíl snížit množství změřené energie z výfuků či brzd a využít ji ke zrychlení vozů.

Jakákoliv změna v této oblasti musí být schválena všemi týmy před tím, než by mohl být hned přijata. K tomu dojde pouze tehdy, pokud nová koncovka výfuků neovlivní výkonnost nových pohonných motorů.


Takto vypadá koncovka výfuku, kterou ve středu otestuje vedoucí tým letošní sezóny
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy