Mercedes chce drtit soupeře, podle Rosberga jejich náskok v Barceloně ještě stoupne

Mercedes | foto: Daimler AG

Zatímco loňské sezóně dominoval Red Bull, v letošním roce jasně kraluje Mercedes, který vyhrál všechny kvalifikace i závody. Ve Španělsku, kde všichni hodlají nasadit novinky ve snaze stáhnout jeho náskok, chce německý tým svou již tak velkou převahu naopak ještě zvýraznit.

Závod ve Španělsku bude prvním z řady evropských podniků, kam týmy tradičně vozí spousty nových dílů, protože Barcelonu mají podstatně blíže svých továren. Mercedes zatím vyhrál všechny závod s náskokem minimálně 20 sekund, aniž by jezdil naplno, a tak si soupeři brousí zuby na to, že mu budou konečně blíže.

To si však nemyslí pilot Stříbrných šípů - Nico Rosberg. Jeho stáj podle něj svůj náskok ještě zvýrazní a soupeře bude drtit dále: "V Barceloně chceme udělat ten největší pokrok, to je naší ambicí. Barcelona je pro nás šancí na zvýraznění naší výhody, kterou máme - a s takovým přístupem do ní pojedeme, stoprocentně."

Rosberg po problémech s displejem svého volantu a smyku si vyjel v kvalifikaci na Velkou cenu Číny čtvrté místo, do cíle nedělního závodu, v němž vypadla telemetrie z jeho vozu, dojel druhý za svým týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem.

"To, že jsem nakonec dojel druhý a minimalizoval škody, je skvělé. Opět jsem získal důležité body, což mě potěšilo. Je skvělé se vrátit do Evropy s vedením v šampionátu. V Barceloně bude cílem prožít normální víkend a být znovu první," dodává Rosberg, jenž má před Hamiltonem náskok čtyř bodů.


Mercedes hodlá od Barcelony soupeře válcovat ještě větším rozdílem, než tomu bylo v první třech závodech sezóny (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy