Ferrari: Výsledky musí přijít co nejdříve, jinak odepíšeme sezónu

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Nejslavnějšímu týmu ve formuli 1 se vůbec nevyvedl začátek sezóny a podle některých prohlášení už nyní zvažuje odepsání letošní sezóny.

Ferrari v prvních třech závodech roku nevybojovalo ani jedno umístění na stupních vítězů a v poháru konstruktéru se nyní krčí až na potupné páté pozici. Špatný start do sezóny zatím vedl k odvolání týmového ředitele Stefana Domenicaliho, ale pokud se rychle výsledky italského týmu nezlepší mohla by pro fanoušky Ferrari přijít ještě těžší rána, úplné odepsání letošní sezóny.

"Příští čtyři, nebo pět závodů ukážou, jestli vůbec můžeme být v této sezóně schopni vyrovnat se týmům s motory od Mercedesu," nechal se slyšet prezident Ferrari Luca di Montezemolo.

Nejbližší cíle upřesnil technický ředitel Ferrari Pat Fry: "Mercedes pro nás momentálně rozhodně není reálný cíl. Nejaktuálnějším úkolem pro nás nyní je stabilizovat se jakožto druhý nejsilnější tým v poli."

Pokud by se Ferrari rozhodlo odepsat letošní snažení ještě před polovinou ročníku znamenalo by to velkou ránu pro ambiciózního Španěla Fernanda Alonsa, který k Ferrari přišel, aby se stal šampionem a místo toho zatím sbírá především druhá místa. V posledním týdnu se přitom nechal slyšet, že dva tituly mu rozhodně nestačí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy