FIA svolává týmy F1 kvůli omezování nákladů

Mercedes | foto: Daimler AG

FIA po páteční schůzce World Motor Sport Council svolala urgentní setkání, na kterém se mají diskutovat cesty vedoucí ke snížení nákladů v F1.

Zástupci FIA, Bernie Ecclestone a zástupci všech 11 týmů se setkají 1. května za účelem domluvení se na některých věcech, které by měly vést ke snížení nákladů ve Formuli 1. To vše poté, co FIA upustila od zavedení rozpočtových stropů pro rok 2015. Toto rozhodnutí se setkalo s kritikou od některých menších týmů, které mají problémy bojovat s velkými týmy, které s rozpočty problémy nemají. 

FIA se tak bude snažit najít alternativní cesty, jak udělat Formuli 1 více dostupnou. "FIA, držitel komerčních práv a všechny týmy F1 nedávno potvrdili jejich závazek k práci na snížení nákladů," stojí v prohlášení.


Velké týmy chtějí jít jedním směrem, malé druhým

"A proto Jean Todt, prezident FIA, a Bernie Ecclestone, držitel komerčních práv, zorganizují schůzku se zástupci všech F1 týmů 1. května 2014 následovanou setkáním Strategické skupiny F1, aby objasnili prostředky, kterými budou týmy F1 moci zredukovat svoje náklady." 

Prohlášení také potvrzuje, že se FIA bude zabývat způsobem, jak zvýšit hlasitost V6 motorů F1. "Jak již bylo dříve oznámeno, hlasitost motorů zkoumáme. Předběžné výsledky bychom měli znát brzy."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy