Šéf aerodynamiky Prodromou se definitivně loučí s Red Bullem, nahradí ho Fallows z McLarenu?

Prodromou, Peter | foto: Red Bull Racing

Red Bull potvrzuje, že šéf jeho aerodynamického oddělení - Peter Prodromou - přestává u týmu kvůli plánovanému přestupu k McLarenu pracovat.

Stáj z Milton Keynes dnes vydala prohlášení, podle něhož Prodromou "nastupuje na nucenou dovolenou" před tím, než bude moci nastoupit u konkurence. Zároveň se s ním loučí a "děkuje za jeho cenný přínos během působení u týmu."

Red Bull se pod jeho vedením stanovil měřítko pro soupeře a v posledních čtyřech letech získal čtyři tituly mistrů světa. Prodromou k němu nastoupil v roce 2006, od té doby úzce spolupracoval s technickým ředitelem Adrianem Neweyem, který si jej vysoce cenil, a úspěšně vedl aerodynamické oddělení.

Nyní zamíří k McLarenu, což bylo ohlášeno již v minulém roce. Šéf Red Bullu Christian Horner se ho však snažil ze všech sil udržet. "Rozhodně nebudeme spěchat s tím, abychom jej uvolnili brzy. U týmu zůstane až do konce svého současného kontraktu," řekl minulý rok v naději, že si jejich inženýr za tu dobu ještě vše rozmyslí. Nestalo se tak a v sezóně 2015 bychom jej proto již měli vídávat u McLarenu.

Na jeho místo nastoupí zkušený aerodynamik Dan Fallows, jenž měl k McLarenu odejít společně s Prodromouem. "Tým na chvíli loni opustil. Nyní se vrátil k Red Bullu, aby začal pracovat ve své nové pozici," potvrzuje mistrovský tým.


Peter Prodromou měl velký podíl na vývoji aerodynamiky vítězných vozů, s nimiž Red Bull získal poslední čtyři tituly mistrů světa za sebou (foto: Red Bull Racing)

V lednu ale McLaren oznámil příchod Fallowse a podle sportovního ředitele Erica Bouliera již má ve Wokingu "platný kontrakt. Věc je nyní v rukou našich právníků." Mezi těmito dvěma týmy se tedy nyní schyluje k právní bitvě. Podle BBC Red Bull Fallowsovi nabídl lepší pozici a vyšší plat poté, co se dohodl s McLarenem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy