Hamilton: Rosberg v Bahrajnu zrychlil díky studiu mým dat, před Čínou udělám totéž

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Vítěz Velké ceny Bahrajnu - Lewis Hamilton - tvrdí, že jeho týmový kolega Nico Rosberg, zvýšil svou rychlost díky studiu jeho dat z Malajsie.

Rosberg Hamiltona v kvalifikaci letos porazil a po celý závod s ním sváděl těsnou bitvu. Díky čemu se Němec zlepšil? "Někdo v týmu hodně studoval mé tempo v Malajsii," citují Hamiltona britská média.

Podle něj Rosberg dostal dokument, který detailně odhaloval "všechna místa, kde jsem byl rychlý." Hamilton nakonec projel cílem o sekundu dříve než jeho týmový kolega, před příští velkou cenou si však na oplátku hluboce rozebere jeho telemetrii on.

"Takže před příštím závodem v Číně udělám totéž a doufám, že na tom vydělám. Budu příští dva týdny tvrdě studovat, hodně o tom budu přemýšlet a vybírat si z toho," pokračuje mistr světa z roku 2008.

Mercedes nejenže svým jezdcům umožňuje sdílet data, ale ani do jejich soubojů na dráze nezasahuje pomocí týmové režie, což Hamilton oceňuje: "Je skvělé, že nám umožnili bojovat a nebránili nám. Pokud od teď bude každý závod takový, pak můžu vždy zaručit, že z nich budeme odcházet oba spokojení."


Velká cena Bahrajnu nabídla vzrušující duel o vítězství mezi Lewisem Hamiltonem
a Nicem Rosbergem (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy