Bottas: Musíme přidat, v rychlých zatáčkách jsou soupeři lepší

Williams | foto: Williams F1 Team

Valtteri Bottas si stěžoval na pneumatiky a malý přítlak, ale věří, že se v průběhu víkendu vozy Williams ještě zlepší.

Valtteri Bottas skončil v pátek odpoledne ve volném tréninku na Velkou cenu Malajsie na devátém místě, jeho týmový kolega Felipe Massa na šestém. Finský jezdec vyhlásil, že na okruhu nemohl dostat maximum z pneumatik se středně tvrdou směsí a postěžoval si i na nedostatečný přítlak.

Valtteri Bottas: „Na středně tvrdé směsi jsem nezajel dobré kolo, mohlo to být lepší, zítra musíme přidat. Tým absolvoval běžný pátek, bylo důležité odjet co nejvíc kol, abychom mohli prověřit různá nastavení.

Problémy jsem měl s tvrdou směsí pneumatik, hodně rychle se opotřebovávaly. Musíme přehodnotit nastavení telemetrie, v Sepangu je velký rozdíl mezi sadami pneumatik. Bude zajímavé sledovat, jak si s tím poradí soupeři.

Našemu vozu FW36 chybí větší přítlak, v rychlých zatáčkách jsou soupeři lepší. Máme i silné stránky, ale když chceme přidat, musíme se soustředit na ty slabé. Aspoň máme vysokou maximální rychlost, to nám může v závodě vyhovovat.

Dnes se mi líp jezdilo na středně tvrdé směsi, lépe drží směr. Musíme optimalizovat chování zadní části monopostu a výjezdy z pomalejších zatáček pak můžeme získat. Věřím, že ještě v průběhu víkendu zaznamená náš tým pokrok.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy