Mateschitz svaluje vinu na Renault a přemýšlí o tom, že by si Red Bull stavěl motory sám

Motory | foto: Mercedes AMG F1 Team

Co schází Red Bullu k tomu, aby měl i letos nejrychlejší auto? Podle jeho majitele Dietricha Mateschitze je brzdí motor, proto si zahrává s myšlenkou, že by si ho vyráběli sami.

Na dotaz, zda veškeré problémy Red Bullu spočívají v oblasti pohonné jednotky dodávané Renaultem, rakouský miliardář odpovídá: "Ano. Myslím, že naše auto je znovu špičkové, ale abychom to mohli prokázat, tak by potřebovala perfektní motor z pohledu hardwaru a softwaru."

Vztahy mezi týmem a dodavatelem motorů jsou od prvních předsezónních testů napjaté. K alternativním řešením této situace Mateschitz uvedl: "Zřejmě by šlo zkrátka o výrobu vlastního motoru."

Přesto však věří, že se Mercedes, jenž dominoval úvodnímu závodu sezóny 2014, brzy dostihnout: "Věřím, že tento proces bude rychlý a my do třetího závodu Mercedes doženeme. Není důvod se domnívat, že titul už není naším cílem."

Podle něj úřadující mistr světa Sebastian Vettel opět ukáže své kvality a povede úspěšné tažení Red Bullu. "Čtyři a půl roku, co je s námi, měl Sebastian auto, s nímž mohl vítězit. Oplývá více než dostatkem charakteru, profesionality a oddanosti na to, aby tuto fázi společně s týmem překonal," cituje Mateschitze rakouská agentura APA.


Podle majitele Red Bullu může za nekonkurenceschopnost vozu RB10
dodavatel pohonných jednotek (foto: Renault Sport F1)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 57 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy