Mercedes si nemyslí, že letos bude dominovat, upozorňuje na výkonný motor Renaultu

Mercedes | foto: Daimler AG

Jeden z hlavních inženýrů Mercedesu Aldo Costa vyjádřil pochybnosti o tom, že by po jednoznačném vítězství v Austrálii měli dominovat i ve zbytku sezóny. Věci se podle něj v F1 rychle mění.

Lewis Hamilton získal v kvalifikaci v Melbourne pole-position, Nico Rosberg po jeho odstoupení druhý den Velkou cenu Austrálie s přehledem ovládl. Navíc bylo zřejmé, že ve druhé části závodu nejel naplno a techniku šetřil.

Podle Costy však takto soupeře po celý rok převyšovat nebudou: "Ne, nemyslím si, že bychom mohli hovořit o dominanci. Viděli jsme pokrok, který udělal Red Bull mezi testem v Bahrajnu a prvním závodem - byli mnohem konkurenceschopnější než během zimních testů."

"To vypovídá o tom, jak rychle se v F1 činí pokroky a řeší problémy. A je dost možné, že během několika velkých cen bude na dobré úrovni mnoho týmů," uvádí pro Autosprint vedoucí inženýr Mercedesu, který v roce 2012 přišel z Ferrari.

Mercedes dokázal na úvod sezóny připravit nejlepší pohonnou jednotku. Na otázku, jestli dosahují až o 50 koní vyššího výkonu, Costa odpovídá: "Ne, nemyslím si to. Dovolte mi to vysvětlit. Jakožto týmy máme GPS data, takže všichni mohou vidět, že když Renault jezdí na plný výkon, tak dosahuje pozoruhodné výkonnosti."


Mercedes si nemyslí, že letos budou dominovat (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Možná tedy momentálně jejich deficit spočívá v tom, že tuto úroveň výkonnosti nedokážou kvůli teplotám či únavě materiálu udržet po celý závod. Myslím si ale, že tento problém postupně vyřeší," dodává Costa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 33 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy