Räikkönen: Ferrari je silnější, než by se mohlo zdát

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen věří, že je Ferrari v lepší pozici, než by se mohlo na základě obrázku z Melbourne zdát. Několik drobných potíží totiž zamaskovalo jejich opravdovou výkonnost.

Fin se v závěru Q2 roztočil a narazil přední částí auta do zdi, což mu znemožnilo se kvalifikovat lépe. Během závodu postihl jak Kimiho tak i kolegu Fernanda Alonsa problém s elektronikou. Kimi Räikkönen věří, že by se vozy Ferrari byly schopny pohybovat výše ve startovním poli, kdyby se jim povedlo oprostit se od chyb.

"Pokud by se nám povedlo odjet závod bez problémů a chyb, tak si jsem jistý, že bychom byli mnohem silnější. V Austrálii se nám to žel v případě obou aut nepovedlo. Doufám, že se nám podaří většinu těch věcí vyřešit před dalším závodem," říká jezdec, který během zimy přišel do Scuderie z Lotusu.

Räikkönen sice věří, že je jejich rychlost lepší, než se po prvním závodu může zdát, přiznává však, že nejsou tam, kde chtěli: "Před Austrálií jsme měli docela dobrou představu o tom, kde jsme. Jenže tam se ukázalo, že na té pozici ve skutečnosti nejsme."


"Musíme se zlepšit nejenom co se auta týče, ale také motoru. Myslím, že je třeba trošku zapracovat všude. Pokud by se nám ale povedlo udělat o víkendu vše správně a navíc se nedopustili žádné chyby, pak už by to byla velká změna ve výsledcích."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy