Alonsovi se po pozitivních pátečních trénincích zklidnily nervy

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Po pátečních trénincích na úvodní závod sezóny panuje u řady týmů pozitivní nálada. Spokojeni jsou u Mercedesu, Williamsu, ale také u Red Bullu či Ferrari. Fernando Alonso se nechal slyšet, že je nyní klidnějí, jeho týmový kolega Kimi Räikkönen však už méně.

Po pátečních trénincích na úvodní závod sezóny se dá říci, že spolehlivost vozů byla lepší, než se očekávalo. Ačkoliv je třeba říci, že ne pro všechny - Lotus a Caterham byli výjimkou. Překvapil Red Bull. Sebastian Vettel téměř dokázal ujet závodní simulaci a Daniel Ricciardo najel o sedm kol víc než je délka závodu v Albert Parku. 

Ve druhém tréninku obsadili nejrychlejší příčky piloti Mercedesu a Jenson Button se nechal slyšet, že tým z Brackley je o sekundu před všemi ostatními. U Ferrari ale panuje spokojenost, tedy alespoň na straně garáže Fernanda Alonsa. Španěl byl ve druhém tréninku třetím nejrychlejším jezdcem a po dnešním dni je pozitivně naladěn.

"První páteční trénky jsou vždy velmi vypjaté. Je to start nového šampionátu a všude je cítit očekávání toho, jak budou věci po zimě fungovat. Pro nás to byl dnes pozitivní den a i když jsme byli hodně nervozní, vše proběhlo dobře. Tým odvedl perfektní práci a neměli jsme žádný problém. Povrch tratě se během dne zlepšil, měli jsme více přilnavosti a více foukalo. Pomohla také měkká sada pneumatik, což znamenalo, že časy šly dolů. Je ale nemožné vědět, jak si stojíme, protože jako vždy páteční výsledky nic neznamenají. Musíme ještě počkat," uvedl Alonso.

To na druhé straně garáže to nebylo tak bezproblémové. Dohromady piloti Ferrari najeli 99 kol a to je v tabulce ujetých vzdáleností řadí na šesté místo. Kimi Räikkönen zajel sedmý nejrychlejší čas a na svého týmového kolegu ztratil sedm desetin.

"Byl to náročný den, protože i když jsme zvládli projít náš program, nebylo to bez problémů. Ztratil jsem čas v prvním tréninku, ale to moc neznamenalo, získali jsme i tak spoustu dat, zhodnotili jsme řízení auta a chování jednotlivých sad pneumatik. Dnes večer však před sebou máme spoustu práce, abychom pochopili, co nefungovalo a pokusili se pro kvalifikaci a závod zlepšit," kometuje dnešní den Räikkönen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy