Ricciardo: S Vettelem nejlepší kamarádi nebudeme

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo má před sezónou jasno: kvůli vzájemné soutěživosti nebudou patřit k týmovým kolegům, kteří k sobě mají nejblíže.

Je všeobecně známo, že u Red Bull v posledních letech panovaly mezi jezdci velmi napjaté vztahy, s čímž se Mark Webber ani Sebastian Vettel nikterak netajili. Ricciardo, jenž svého staršího krajana letos nahrazuje, chce být minimálně stejně konkurenceschopný, jako byl jeho předchůdce, historie se však podle něj opakovat nebude.

"Myslím, že se s tím [Red Bull] snaží něco udělat. Mnoho lidí zřejmě čeká na den, kdy budeme mít na trati nějaký incident a dojde na pěsti či něco podobného. Jediné, co však momentálně můžu říci, je, že nemáme žádné problémy," popisuje Ricciardo.

"Respektuji jej jako soupeře. Jsem si jistý, že když jsem konkurenceschopný, tak přirozeně nebudeme týmoví kolegové, kteří k sobě mají nejblíže, protože tohle se mu líbit nebude, a mě se nebude líbit, pokud budu dostávat nakládačku já, pokud se mu to bude dařit," vysvětluje, proč neočekává, že by měli být s Vettelem nejlepší kamarádi.

"Uvidíme. Nečekám, že by se to mělo vymknout z rukou. Bude to zkrátka soutěživé a profesionální," shrnuje pro ESPN Ricciardo před prvním závodem v Melbourne. "Testování může být trochu nudné, takže jsem už rád, že jdu závodit."


Sebastian Vettel a Daniel Ricciardo nejlepšími kamarády zřejmě nebudou (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy