Chilton: Letos bude mnohem těžší dojet všechny závody v sezoně

Marussia | foto: Manor Racing

Příští týden to bude v pořadí druhá Velká cena Austrálie v kariéře Maxe Chiltona. 22letý Brit na této trati debutoval za volantem Marussie, své místo v anglicko-ruském týmu se mo podařilo zachovat i letos.

Emoce letos nejsou stejné, jako vloni, ale Max Chilton má v sobě stejné odhodlání podávat dobré výkony. "Já osobně jsme připraven začít závodit. Bude to moje druhá sezona, jako jezdec mám své cíle. Nejdůležitější je, že pracujeme všichni spolu jako jeden tým, aby se nám dařilo čelit výzvám. Tato sezona bude sice těžká, ale jistě zajímavá."

Výsledky testů říkají, že Marussia není úplně vzadu. V tabulce posledního testu v Bahrajnu skončil mladý Brit na přijatelném 14. místě po absolvování 105 okruhů. "Testy nám poskytly pozitivní odpovědi, dodávají nám pocit, že bychom mohli mít dobrou sezonu," doufá Chilton. "Dokud nemáme za sebou první závod, je těžké říct něco rozumného, navíc všechno jen začíná."

Vloni v Melbourne byl Chilton v kvalifikaci na 20. a v závodě na 17. místě. Na konci sezony obsahovala statistika velkých cen zajímavý údaj: ve své první sezoně dokončil Max 19 závodů z 19. Mladý jezdec doufá, že se mu to podaří zopakovat i letos. "Bylo by nádherné, kdybych mohl zopakovat fantastickou úroveň spolehlivosti z minulé sezony, ale domnívám se, že letos to bude mnohem těžší."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy