Allison: Ferrari získalo spoustu cenných dat, dokáže lépe více využívat ERS i pneumatiky

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Ferrari James Allison popisuje, na čem se svým týmem pracoval uplynulý týden v Bahrajnu, a přibližuje program naplánovaný pro poslední test.

"Přijeli jsme do Sákhíru s cílem vytrvale pracovat na našem seznamu činností, které musíme dokončit. Chtěli jsme strávit co nejvíce času na dráze a pracovat metodicky, abychom byli připraveni na Melbourne. Musím říci, že s výjimkou dopoledne třetího dne se nám přesně to dařilo," hodnotí Allison minulý týden, který Ferrari strávilo testováním na okruhu v Bahrajnu.

"Pracovali jsme na tom, jak dostat co nejvíce z letošní spojky, a na vyladění nového brzdového systému brake-by-wire. Podrobně jsme se podívali na vyvážení teplot všech chladicích kapalin, což je klíčovou součástí letošních pravidel, a začali jsme postupně rozšiřovat provozní rámec nového systému pro rekuperaci energie (ERS)," pokračuje technický ředitel Ferrari.

Týmu se během týdne podařilo ujet až čtvrtou nejdelší vzdálenost (1553,2 km) po McLarenu (1602 km), Mercedesu (1704,8 km) a Williamsu (1748 km), přičemž jeho piloti byli nejrychlejší s novým turbomotorem Ferrari za zády: Fernando Alonso šestý (1:36,516) a Kimi Räikkönen sedmý (1: 36,718). Na Mercedes Nica Rosberga (1:33,283 min) ale ztráceli kolem 3,5 sekundy (celkové shrnutí testu s podrobnými statistikami najdete zde).

Co se Scuderii minulý týden na Středním východě podařilo? "Dokázali jsme rozevřít naše pochopení ovladatelnosti vozu a začali jsme poznávat, na jaký druh parametrů nastavení reagují pneumatiky. Pokračování v této práci bude důležitou součástí programu během posledních čtyř dní zde v Bahrajnu," nastiňuje další program Allison.


Kimi Räikkönen poslední den krátce před tím, než své Ferrari rozbil (foto: Scuderia Ferrari)

"Během nich se v našem programu pokusíme provozovat auto co nejblíže způsobu, jakým toho budeme chtít dosahovat v závodech. Poskytneme neocenitelný nácvik pilotům a vůz se všemi jeho systémy vystavíme plné zátěži, kterou bude muset snášet v průběhu sezóny," dodává technický ředitel, který do Maranella přišel minulý rok z Lotusu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy