Alonso je po prvním dnu testování v Bahrajnu spokojený

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso: Stále jsme ve fázi, kdy s každým absolvovaným kilometrem objevujeme nové věci a vždy se také něco nové naučíme

Okruh: Sakhir – 5,412 km
Jezdec: Fernando Alonso
Vůz: Ferrari F14 T
Počasí: slunečno, teplota vzduchu 25°C, teplota vozovky 30 °C, slunečno
Počet absolvovaných kol/km: 64/346
Nejlepší čas: 1:37.879 min

Druhé testování v roku začalo prvním dnem na okruhu v Bahrajnu. Za tým Ferrari jezdil Alonso se startovním číslem 14. Tým pokračoval v testovacím programu, který začal před dvěma týdny v Jerezu, pokračoval v prověřování všech systémů nové pohonné jednotky a testoval i některé aerodynamické díly.  Dnes byla zvláštní pozornost věnována ladění nových brzd a rovnováze vozu. První den testování proběhl bez neočekávaných problémů a Fernando byl schopen zajet 64 kol.

Fernando Alonso: „Je skvělé znovu řídit, zejména když máte k dispozici mnohem více údajů, než předtím. To znamená, že mám z vozu lepší pocit. Je to i tím, že jsme na lepší trati, s normálními teplotami, které umožňují lépe porozumět pneumatikám. Stále jsme ve fázi, kdy s každým absolvovaným kilometrem objevujeme nové věci a vždy se i něco nové naučíme. Pro každého platí, že má před sebou ještě hodně práce, abychom byli připraveni na první závod v Melbourne, proto je důležité využít každý den na maximum.“ Zítra bude Alonso v testování pokračovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy