Přehled maximálních rychlostí v Jerezu: Massa na špici, motory Mercedesu dominovaly

Williams | foto: Williams F1 Team

Přinášíme přehled maximálních rychlostí, které byly při testech v Jerezu dosaženy ve čtvrtek, tedy za nejpříhodnějších podmínek na dráze.

Nejvyšší rychlosti dosáhl na konci cílové rovinky (speed trap) Felipe Massa s Williamsem, který letos přešel na pohonné jednotky Mercedesu - 307,6 km/hod. Za ním se seřadili Lewis Hamilton s Mercedesem, Magnussen s McLarenem (oba 300,8 km/hod), jeho týmový kolega Jenson Button a Nico Hülkenberg.

Jak je z přehledu vidět, vozy s motorem Mercedes obsadily prvních pět míst, za nimi se seřadily monoposty poháněné Ferrari a hodnocení uzavírají auta s problémovým Renaultem. Podle Stefana Domenicaliho z Ferrari však zatím nikdo nejel naplno.

"Musíme být opatrní: co se výkonnosti týče, ještě jsme od nikoho nic neviděli. Jak si kdo stojí, to uvidíme až po druhém testu v Bahrajnu. Co se spolehlivosti týče, začal velmi dobře Mercedes a i jeho zákaznické týmy toho najely hodně," prohlásil Domenicali.

Podrobnou reportáž ze slunného třetího dne testů v Jerezu, kdy předvedl Magnussen nejrychlejší čas týdne, najdete zde. Společné testování týmů F1 bude pokračovat příští týden od středy 19. února v Bahrajnu.


Přehled maximálních rychlostí (v km/hod) v jednotlivých sektorech
okruhu v Jerezu dosažených během třetího dne testů

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy