Renault svou pohonnou jednotku vylepšil a s Lotusem i úspěšně otestoval

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Renault řeší problémy se spolehlivostí a přehříváním, které se objevily při testech v Jerezu. Vylepšený motor si nyní měli možnost díky natáčecím dnům Lotusu vyzkoušet i na dráze.

Lotus sice v Jerezu během prvních testů chyběl a svůj vůz oficiálně představí až v Bahrajnu, nové auto si však již vyzkoušel. Tým tak pomohl i Renaultu, který řeší problémy se svými novými 1,6litrovými šestiválcovými turbomotory.

S novým E22, za jehož volantem seděl Pastor Maldonado, Lotus během minulého pátku při natáčecích dnech ujel pouze jedno kolo. V sobotu však už v Jerezu zvládli najet téměř 100km (cca 22 kol), což je maximání povolená vzdálenost při filmových dnech. Vše mělo proběhnout bez větších problémů.

"Šasi i motor pracovalo bez nějakých vážnějších problémů. Auto šlo dobře a design i kvalita navazuje na úspěšný vůz E21 z roku 2013. Nyní se těšíme na testovací program v Bahrajnu, kde uvidíme plný potenciál našeho balíku," uvádí Lotus.

Vzhledem k problémům, se kterými se motor Renault, jenž Lotus pohání, potýkal, je taková zpráva povzbuzením pro všechny ostatní týmy odebírající motory francouzské automobilky.

Pohonná jednotka, kterou si Lotus v Jerezu vyzkoušel měla jistá vylepšení týkající se hardwaru i softwaru či kalibračních zdokonalení. Druhý předsezónní test týmy čeká již příští týden a zdá se, že Renault při řešení potíží pokročil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy