Mercedes varuje McLaren, že se jejich vztah v průběhu roku 2014 změní

McLaren | foto: McLaren

Mercedes varuje McLaren, že se jejich vztah v průběhu letošního roku změní. Britský tým letos odebírá pohonné jednotky z Brixworthu, příští rok však přejde na Hondy a ze zákazníka se stane plný soupeř.

"Rozhodně si myslím, že to není ideální situace, když se z nich má stát jeden z našich soupeřů. Na počátku této sezóny máme krátkodobý cíl, který je běžný: vytvořit spolehlivou a výkonnou pohonnou jednotku," uvádí pro Autosport výkonný ředitel Mercedesu - Toto Wolff.

"To, že si všichni vyměňujeme informace a sdílím stejný krátkodobý cíl, je vítané. Má to pomoci k tomu, aby pohonná jednotka něco vydržela a byla rychlá. Jak se to bude během sezóny vyvíjet, tak se každodenní vedení může samozřejmě změnit," pokračuje Wolff.

Mercedes zavádí zvláštní opatření, aby se hlubší technické znalosti nedostaly k Hondě. Udržuje například inženýry McLarenu dál od citlivých prací na motorech, u kterých nemusí být. Podle Wolffa se však vztahy mohou stát příliš komplikované, popř. budou naděje McLarenu na úspěch oslabeny.

"Na dráze jsme nakonec stále soupeři. Stále můžete sdílet spoustu vědomostí ohledně vývoje pohonné jednotky, existuje pak ale docela velké množství znalostí, které si nechcete vyměňovat, protože přecházejí k Hondě. Očekáváme však, že letos budou silní," dodává výkonný ředitel Mercedesu.


Vztah McLarenu s Mercedesem se v důsledku budoucího přechodu na motory Honda změní
už letos (foto: McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy