Todt stojí při Schumacherovi: Udělal by to pro mě taky

Todt, Jean | foto: Manor Racing

Pro Jeana Todta je samozřejmostí, že jezdí pravidelně navštěvovat Michaela Schumachera. Je si totiž jistý, že Schumi by udělal to stejné.

Michael Schumacher stále ještě leží v umělém spánku v nemocnici v Grenobelu. Ačkoliv ho lékaři od minulého týdne ze spánku pomalu probouzejí a rekordní šampion Formule 1 se tak nachází ve fázi probouzení, tak se rodina, kamarádi i všichni fanoušci musí stále ještě strachovat. Také prezident FIA, Jean Todt, se stále obává o svého starého kamaráda a stojí při rodině Schumachera.

V počátečních fázích lečby byl Francouz u Němce skoro každý den, i takřka šest týdnů po nehodě jezdí bývalý šéf týmu Ferrari cestu z Paříže do Grenobelu měřící asi 500 km velmi často. "Myslím, že on by to mě udělal také, kdybych měl nějakou podobnou nehodu," řekl Jean Todt pro 'Die Welt' a ještě jednou zopakoval: "Jsem si jistý: Michael by byl zde. Michael a jeho rodina jsou mými velice blízkými přáteli. Je důležitou částí mého života. A teď je vážně zraněn."


GP San Marina v Imole 2006 (foto: Scuderia Ferrari)

Ačkoliv mu Todt při jeho zotavování nijak nepomůže, tak jeho návštěvy jsou dobrou psychologicku vzpruhou pro jeho rodinu. "Často je to jen proto, abych tam byl." V lednu při slavnostním večeru německého ADACu na svého kamaráda Jean také nezapomněl. "Michael je bojovník. Znám jeho energii, jeho odvahu a vytrvalost." Řekl Jean a zdůraznil, že věří v to, že toto bude velice důležité. 

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy