Whitmarsh není jediný kandidát, kterého Lotus zvažuje

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

Majitel jednoho z nejsilnějších týmů posledních let Gerard Lopez bagatelizuje informace o chystaném příchodu Martina Whitmarshe do Enstone. Potvrdil však, že v kontaktu s mužem, který je na odchodu z McLarenu jsou.

Poté co do McLarenu zamířil Eric Boullier z Lotusu se obecně předpokládalo, že opačným směrem zamíří bývalý šéf McLarenu Martin Whitmarsh, který byl u McLarenu kritizován za špatné výsledky z poslední doby, a to zejména z loňské sezóny, kdy jeden z nejúspěšnějších týmů historie skončil v poháru konstruktérů až na ostudné 5. pozici s obří bodovou ztrátou na týmy před sebou.

K úvahám o novém řediteli se nyní vyjádřil také majitel Lotusu Gerard Lopez. Podle jeho slov proběhly první oťukávací rozhovory, ale zdaleka není nic jisté, protože Lotus prý zvažuje nejméně tři další kandidáty. 

Komplikací pro Whitmarshův kontrakt se mohou stát finanční požadavky, bývalý ředitel celého McLarenu totiž rozhodně nebude skromný a je otázka, jestli si Lotus bude moci dovolit platit tak drahého manažera v době, kdy má problémy platit i jezdcům a mechanikům. 

Finanční problémy by však Lotusu mohl pomoci umořit nový sponzor, ruská firma Yotaphone. Není však jisté, jestli partnerství skutečně přinese Lotusu další peníze. Jde totiž o dceřinou firmu společnosti, která už vlastní podíl v závodním týmu a je tedy možné, že peníze, které šly původně přímo od majitele, nyní do světa F1 zamíří prostřednictvím ruského výrobce chytrých telefonů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy