Ecclestone: Celá věc s novými F1 motory je absurdní - jsou tiché a na trati je prázdno

Ecclestone, Bernie | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone po prvních letošních dnech testů Formule 1 s turbomotory motory tvrdě kritizuje velké technické změny a opuštění atmosférických osmiválců.

"Celá věc s novými motory je naprosto absurdní. Lidé chtějí hluk, něco zvláštního, o čem je F1 - a nyní máme tiché motory a trať zeje prázdnotou," kritizuje Ecclestone nové pohonné jednotky, jejichž nasazení navíc významně zasáhlo do rozpočtů týmů v ekonomicky náročné době.

"Podívejte se na posledních několik dní. Říkal jsem, že to tak dopadne - totální fraška. Oni na nových motorech trvali. Jestli chtějí takto závodit, pak by měli jít do Le Mans," pokračuje naštvaně Brit, který Formuli 1 finančně ovládá.

Nelíbí se mu ani "ekologické" argumenty - vyzdvihování vyšší efektivity a nižší spotřeby nových motorů. "Hovoří o šetření paliva. K tomu ale nepotřebují tyhle nové motory. Měli by používat menší motorhomy. Pak by nepotřebovali jezdit po Evropě s tolika kamióny.

Mercedes s sebou vozí 23 kamionů. Pokud by chtěli opravdu ušetřit palivo, měli by s tím přestat," dodává pro Sporsmail Ecclestone, který se bojí o odliv fanoušků a pokles svých zisků v nové turboéře Formule 1.


Nový V6 turbomotor Renaultu (foto: Renault Sport F1)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 59 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy