Bottas je se středou spokojen

Williams | foto: Williams F1 Team

Valtteri Bottas se svým vozem Williams FW36 dosáhl ve středu třetí nejlepší čas. Testování ukončil kvůli problémům se zadní částí monopostu.

Jedním z pozitivních počinů na okruhu v Jerezu byl ve středu výkon vozu Williams FW36. Valtteri Bottas s ním skončil na třetím místě. Anglický tým z Grove vyslal Bottase na 35 kol bez větších problémů, i když právě divné chování zadní části monopostu bylo důvodem jeho stažení z okruhu.

"Testování v Jerezu slouží především k ověření si nových systémů, dosahování nejvyšších výkonů není nejvyšší prioritou, proto jsme očekávali, že se nějaké problémy objeví. A ty, které se objevily, jsme podle mě výborně zvládli," vyhlásil Bottas.

"Dopoledne jsme udělali pár okruhů na mokré vozovce, abychom otestovali intermediální pneumatiky, odpoledne jsme vyzkoušeli i suchou trať a musím říct, že moje první dojmy z nového vozu jsou pozitivní.

Žel jsme museli testy ukončit předčasně, protože jsem začal pociťovat něco zvláštního v zadní části vozu a tým mě zavolal do boxu, aby prověřil vůz. V každém případě teď známe náš vůz lépe, než včera a už se znovu těším za volant," uzavřel Valtteri.

Ve čtvrtek ho vystřídá Felipe Massa, který tak absolvuje svou premiéru ve Williamsu po dlouholetém působení ve Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy