McLaren potvrzuje příchod Boulliera na pozici závodního ředitele

Boullier, Eric | foto: Lotus F1 Team

Po odchodu Erica Boulliera z Lotusu se předpokládalo, že zamíří do McLarenu. Britská stáj nyní potvrdila, že Francouz bude od 3.2. ve Wokingu zastávat pozici závodního ředitele.

V oficiálním prohlášení týmu není zmínka o Martinu Whitmarshovi a zdá se být čím dál nevyhnutelnější, že u McLarenu, kde pracuje již od roku 1989, končí.

Eric Boullier se bude zodpovídat Ronu Dennisovi (předsedovi McLarenu a výkonnému řediteli) a nově vytvořené pozici výkonného ředitele, který zatím nebyl jmenován. Dokud se tak nestane, bude ji zastávat Jonathan Neale, se kterým bude Boullier spolupracovat. A Francouz bude také nadřízeným současného sportovního ředitele Sama Michaela.

"Považuji toto angažování za velkou čest, poctu a skvělou příležitost," uvedl Boullier. "Síla závodního týmu i vybavení Technologického centra McLarenu jsou prvotřídní a jsem nadšen, že se připojím k takovému týmu. Jsem nedočkavý a odhodlaný sehrát aktivní roli při změnách, které mají za cíl přinést úspěch."

Podle Rona Dennise bylo najmutí Boulliera součást větších změn ve filozofii týmu. "Zanedlouho oznámíme jméno nového výkonného šéfa McLarenu, kterému se bude Eric zodpovídat. Věřím, že po restrukturalizaci a sestavení managementu začneme opět mířit k plné konkurenceschopnosti, rychle a profesionálně." Otázkou zůstává, zda by nově jmenovaným výkonným ředitelem mohl být Ross Brawn.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy