Fernandes: Dvojnásobné body jsou falešnou nápravou, nikoliv řešením

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Majitel Caterhamu Tony Fernandes nesouhlasí s prosazeným návrhem Bernieho Ecclestonea udělovat dvojnásobný počet bodů v posledním závodě sezóny.

Šéf Formule 1 dokonce usiluje o to, aby se dvojnásobné body od roku 2015 udělovaly až v posledních třech závodech, což se mnohým fanouškům včetně šéfů týmů nelíbí.

"Dvojnásobné body jsou falešnou nápravou. Lepší by bylo vyřešit problém a učinit závodění kompaktnější, aby do toho mohl více promlouvat Sauber... či Force India. To mají lidé rádi, na to se chodí dívat a to ve Formuli 1 chybí," přeje si Fernandes, aby do boje o vítězství mohlo zasahovat více stájí.

"Utrácíme všechny ty peníze a čas na motory, KERS, cokoliv. Ale rozdíl mezi bohatými a nemajetnými činí závodění nudným. Fotbal v tom má velký náskok, pokud jde o finanční férovost," uvádí Fernandes, který v anglické lize vlastní klub Queens Park Rangers.

"Týmy musí jednat společně. Všichni se starají o to, kde by mohli být o dvě desetiny sekundy rychlejší než ostatní a každý se snaží toho druhého podvést. A nyní jsme všichni ve zmatku. Protože nemůžete mít Formuli 1 o čtyřech týmech," varuje majitel loni posledního týmu.


"Za poslední čtyři roky jsme se na ničem neshodli," tvrdí Fernandes, který považuje dvojnásobné body za falešné řešení současných problémů Formule 1 (foto: FIA)

"Za mé poslední čtyři roky jsme se neshodli na ničem. Formule 1 potřebuje změnu své finanční struktury," pokračuje Fernandes, podle něhož by nynější soudní jednání s Ecclestonem mohla být katalyzátorem té změny. Z ničeho jej však neobviňuje.

"Pokud si chcete doma uklidit... začíná to u týmů. Americké sporty jsou vedeny mnohem lépe, než to děláme v Evropě, mají tam mnoho skvělých modelů. U amerických sportů obecně můžete pozorovat růst hodnoty," dodává Fernandes.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy