McLaren při prezentaci nového hlavního sponzora nepředstaví, rozpočet má ale zajištěn

Pérez, Sergio | foto: McLaren

McLaren neodhalí nového hlavního sponzora týmu při prezentaci nového monopostu 24. ledna 2014. Dnes to potvrdil výkonný ředitel, Jonathan Neale.

Původně se očekávalo, že tým představí nástupce Vodafonu už v prosinci. Posléze bylo ale představení hlavního sponzora odsunuto na konec ledna. Dnes však přišel Jonathan Neale s oznámením, že McLaren nebude mít žádného hlavního sponzora.

Podobnou situaci si pamatujeme například v roce 2006, kdy také McLareny neměly žádného hlavního sponzora. "Při představení nového vozu MP4-29 v pátek 24. ledna nepředstavíme žádného nového hlavního sponzora," řekl Neale pro Pitpass.

"Avšak seznam všech našich ostatních sponzorů nám mohou všichni závidět." Tyto zprávy však vyvolávají obavy o rozpočet britské stáje. Má se za to, že Vodafone přispíval 45 milionů GBP (75 milionů USD) ročně do týmového rozpočtu. Podle Jonathana je však rozpočet McLarenu větší, než kdy předtím.


S podobnou situací se McLaren setkal v roce 2006

"S velkým potěšením mohu říci, že McLaren Racing má k dipozici pro sezonu 2014 velký rozpočet. Dokonce je větší, než byl v kterékoliv jiné sezoně předtím. Jsme v dobré pozici." Díru po Vodafonu by mohla zacelit Honda, která se stane dodavatelem motorů od roku 2015. Tým by se mohl přejmenovat na McLaren-Honda.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy