Toro Rosso STR9 zvládlo všechny nárazové testy, na konci týdne vyráží do Jerezu

toro rosso str8 | foto: Scuderia Toro Rosso

Toro Rosso se včera pochlubilo, že s novým vozem STR9 zvládlo všechny nárazové testy a může tedy zamířit k prvním jízdám do Jerezu.

"STR9 úspěšně prošlo všemi nezbytnými nárazovými testy FIA. To je životně důležitou součástí naši přípravy, protože v minulosti jste mohli s vozem vyrazit k zimním testům i bez toho. V posledních dvou letech však musí být vozy plně certifikovány FIA, než se zúčastní jakékoliv akce na dráze," vysvětluje Toro Rosso důležitost tohoto kroku.

"Nyní jsou bezpečnostní pravidla opět přísnější než v minulosti a v roce 2014 jsou nárazové struktury, monokok, boční nárazové vzpěry, nos a zadní nárazový prvek, u všech týmu odlišné," uvádí italský tým.

Monopost pro sezónu 2014 odhalí již v pondělí 27. ledna, den před zahájením testování. "Naše auto je zcela nové. Prezentace bude v duchu tradice posledních let - hostit ji bude náš sponzor CEPSA a uskuteční se v boxové uličce v Jerezu de la Frontera," oznamuje italská stáj.

Během uplynulého víkendu mechanici již dali dohromady šasi číslo 01, které se závodními jezdci a klíčovými členy týmu již absolvovalo první focení.

Z Feanzy vyrazí kamiony na konci tohoto týdne: "Nepovezou jenom auto, ale také naše naděje pro nadcházející sezónu." S vozem STR9 se letos chytají závodit Jean-Eric Vergne, jehož závodním inženýrem bude Xevi Pujolar, který přešel z Williamsu, a mladý Rus Daniil Kvjat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy