Sauber svůj nový monopost C33 představí 26. ledna - pouze online

sauber c32 | foto: Sauber Motorsport AG

Švýcarský tým oznamuje, že svůj nový vůz C33 představí 26. ledna 2014, poté vyrazí k prvním testům do Jerezu.

"Přípravy na první test sezóny 2014 jsou v plném proudu. 28. ledna se poprvé rozeřvou V6 turbomotory v Jerezu de la Frontera ve Španělsku, kde ohlásí novou éru Formule 1," píše Sauber na svém webu.

"Ale ještě předtím bude Sauber prezentovat nové C33 - Ferrari online," pokračuje. K tomu dojde v neděli 26. ledna 2014, hned po McLarenu (24. 1.) a Ferrari (25. 1.). Nové auto švýcarského týmu bylo homologováno FIA již 11. prosince 2013 (více zde), zatímco Lotusu se totéž podařilo až včera.

Sauber je dalším týmem, který nový vůz představí pouze přes Internet, bez okázalostí a fyzické přítomnosti médií. Kromě fotografií 26. ledna zveřejní rovněž rozhovory se svými závodními piloty - s Adrianem Sutilem a Estebanem Gutiérrezem, s šéfkou týmu Monišou Kaltenbornovou a s hlavním designérem Ericem Gandelinem.

Pirelli má k prvnímu testu do Jerezu dovézt zvláštní tvrdou směs, aby se vyhnulo potížím s drolením za chladných teplot na tamějším agresivním povrch. Tato speciální směs nebude využívána v závodech letošní sezóny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy