Marussia plánuje dorazit do Jerezu s novým vozem

Chilton, Max | foto: Manor Racing

Sportovní ředitel Marussie Graeme Lowdon tvrdí, že nemá žádné pochybnosti ohledně vstupu svého týmu do letošní sezóny Formule 1. Nový vůz chtějí stihnout připravit již pro první test v Jerezu.

V oficiálním seznamu, který FIA vydala v pátek, je u Marussie a Lotusu poznámka, že jejich účast bude ještě potvrzena. To sice zvedlo vlnu spekulací ohledně budoucnosti týmů, podle zainteresovaných však jde pouze o formalitu související s příslušnými poplatky.

"Tohle v několika příštích dnes zmizí. Jde čistě o načasování a administrativní záležitost. Nemáme o to vůbec obavy," vysvětluje pri Autosport poznámku Lowdon.

Ačkoliv Lotus odhalil, že v Jerezu nebude, a podle svého šéfa Erica Boulliera nebudou sami, Marussia do Španělska k prvnímu testu s novým vozem hodlá dorazit.

"Plánujeme být v Jerezu. Není nic, co by nás momentálně zastavilo. Každý tým by chtěl odjet všechny testy. Testování je trochu omezeno, a pokud je omezeno, pak to obecně znamená, že chcete využít to, co je k dispozici. My to tedy rozhodně plánujeme, podobně jako většina týmů, které tam chtějí být," vysvětluje sportovní ředitel Marussie.

"Zároveň existují tisíce dílů a jeden z nich může vést k přehodnocení či změně plánů. Auto přesto může být připraveno a vy můžete chtít přehodnotit, jak k něčemu přistoupíte. Jsem si jistý, že všechny týmy jsou ve stejné situaci.

Nemyslím si, že někdo dokončí auto a zůstane v garáži. Pokud ano, pak to znamená, že nevyužili veškerý dostupný čas pro design," dodává Lowdon, který rovněž potvrdil, že Marussia bude letos pokračovat se stejnými piloty jako loni - s Julesem Bianchim a Maxem Chiltonem (více zde).


Marussie chce testování v Jerezu s novým vozem stihnout (foto: Marussia F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy