Allison: Piloti musí změnit svůj přístup k jednotlivým závodům

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Podle Jamese Allisona to bude chtít čas přijít na to, jak jezdit dost rychle, aby to stačilo na přední příčky bez přehnaných nároků na množství paliva.

Do nové sezony už nechybí moc času. Četné změny v pravidlech nutí týmy a jejich jezdce měnit přístup k jednotlivým závodům od chvíle, kdy musí čelit novým úskalím – omezené množství paliva a jiný management pohonných jednotek.

Vzhledem k tomu, že piloti boudou mít k dispozici maximálně 100 kg paliva na závod, není pochyb o tom, že spotřeba bude jedním ze základních prvků ovlivňujících průběh závodů v nadcházející sezoně. Je o tom přesvědčen i technický ředitel Ferrari James Allison, který připomněl i Alonsovu práci na simulátoru.

„Alonso využíval simulátor a pro nás to bylo zajímavé. Fernando nám poskytl důležitou zpětnou vazbu a detaily, které byly pro tým důležité z pohledu věcí, které můžeme zvládat během tréninků a závodů. Během tréninků bude mít auto k dispozici více elektrické energie a může jezdit na limitu průtoku paliva [100 kg/hod].

V závodech to bude odlišné. Pro některé bude 100 kg více než dost, ale v jiných musíte být opatrní, abyste si ohlídali palivo v každém kole. Tento odlišný způsob jízdy bude vyžadovat trénink - naučit se, jak to udělat co nejlépe, abyste byli rychlí, ale přitom nespotřebovali příliš mnoho paliva," uvádí Allison pro Autosport.

Rok 2014 bude náročný jak pro inženýry F1, tak pro jezdce. Jenson Button se také před časem vyjádřil k potřebě nového stylu jízdy: „Pro ovládání krouticího momentu motoru potřebujete metr dlouhý plynový pedál."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy