Caterham s novým vozem v Jerezu na rozdíl od Lotusu chybět nebude

Caterham CT03 | foto: Caterham F1 Team

Caterham rozšiřuje seznam týmů, které nebudou scházet při prvním testování ve španělském Jerezu za tři týdny.

Tým včera oznámil, že své nové auto představí bez velkých fanfár před začátkem prvního dne testů v Jerezu 28. ledna 2014, podobně jako Mercedes.

"Přichází nám dost otázek ohledně toho, kdy představíme auto pro rok 2014 a jaké máme testovací plány, takže: zúčastníme se všech tří testů - ve Španělsku a obou v Bahrajnu. Nový vůz odhalíme ráno první den testů, 28. ledna," hlásá Caterham.

O svém jezdeckém složení pro letošní sezónu však tým stále mlčí: "Více zpráv bude následovat co nejdříve, jak jen to bude možné."

Pouze McLaren se zatím svůj vůz odhodlal ukázat dříve, i když prezentace bude probíhat bez fyzické přítomnosti novinářů pouze digitálně přes Internet, a to v poledne 24. ledna (data představení nových vozů a předsezónních testů můžete sledovat v pravém sloupci na hlavní stránce F1News.cz).

Letos testování kvůli technickým změnám začíná podstatně dříve, týmy si potřebují vyzkoušet nové V6 turbomotory s pokročilým systémem pro rekuperaci energie (ERS) v kombinaci s novými osmirychlostními převodovkami. Nové pneumatiky také vyvinulo Pirelli a do hry vstupují i další restrikce v oblasti aerodynamiky.

Proto bylo překvapením oznámení Lotusu, že do Jerezu s novým (ani starým) vozem nedorazí, na což podle pilota Sauberu Adriana Sutila doplatí: "Myslím, že to, co momentálně potřebujete, je reálné testování, ne práce na simulátorech, protože všechno se simulovat nedá.

Potřebujete vyrazit na okruh a vidět, jak to funguje. Tohle je velmi důležitý test a podle mě je jasné, že to pro Lotus bude nevýhodou. Ale kdo ví, proč se tak rozhodli? Řekl bych, že to rozhodně není dobré."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy