Schumacherův stav se nemění, zůstává kritický

Schumacher, Michael | foto: Mercedes AMG F1 Team

Stav zraněného sedminásobného mistra Formule 1 Michaela Schumachera se ani po týdnu od jeho pádu na lyžích ve francouzských Alpách nemění: je sice stabilní, ale stále kritický.

"Michaelův stav se nezměnil, je dál kritický, ale stabilní," uvádí jeho tisková mluvčí Sabine Kehmová. Během víkendu se žádných nových informací nedočkáme, další tisková konference k jeho stavu se podle ní bude konat nejdříve v pondělí příští týden.

Zraněný Schumacher leží v nemocnici Grenoblu už sedmý den v umělém spánku, po úrazu podstoupil dvě operace hlavy. V pátek mu přijelo k nemocnici popřát množství fanoušků k 45. narozeninám, akci podpořilo i samotné vedení Ferrari (viz zde).

Jeho nehodu na sjezdovce v Méribelu vyšetřuje státní zastupitelství. Úřady mají k dispozici kameru, kterou měl Schumacher v době nehody na helmě a kterou jim jeho rodina dobrovolně odevzdala. Měla by přinést především odpověď na to, zda při jeho pádu na neupraveném kamenitém svahu mezi značenými sjezdovkami hrála roli příliš velká rychlost. Podle některých však není zcela jisté, zda ji měl v době pádu zapnutou.

Dnes se v britském Telegraphu objevily citace bývalého pilota F1 Philippa Streiffa, jemuž údajně jeden z lékařů nemocnice v Grenoblu sdělil, že Schumacher již je mimo ohrožení života. Kehmová tyto informace popřela a dále upozornila, že jedinými oficiálními informacemi o vývoji Schumacherova zdravotního stavu zůstávají zprávy ošetřujících lékařů a jeho zástupců.


Michael Schumacher v nemocnici i po týdnu stále bojuje o svůj život
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy