Ferrari: Tovární týmy budou mít v sezóně 2014 obrovskou výhodu

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Podle Jamese Allisona, technického ředitele Ferrari, budou mít tovární týmy F1 v příštím roce kvůli novým turbo motorům velkou výhodu.

James Allison se domnívá, že výhoda továrních týmů jako Ferrari či Mercedes se v příštím roce kvůli novým turbo motorům ještě zvětší.

"Jednou z obrovských výhod je, že stavíme motor i šasi pod jednou střechou. To je výhodou v každé sezoně, ale v roce 2014, kde se jedná o tak odlišné pohonné jednotky - ta výhoda bude opravdu velká," uvedl pro Autosport.

Šéf motorového oddělení Ferrari, Luca Marmorini se domnívá, že se na konkurenceschopnost motorů upnula až přílišná pozornost a věří, že úspěch bude záležet na tom, jak se postaví auto jako celek.

"Je to velká změna, ale bude důležité, jak se motor spojí s konkurenceschopným autem. Pro Ferrari je to společný projekt (mezi odděleními zabývajícím se motorem a šasi). Co se motoru týče, bude klíčová spolehlivost," upozorňuje. 

A dodává, že každá změna na motoru byla konzultována s designéry. "Konec konců vyhrát musí auto, ne motor," uvedl Marmorini.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 35 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy