Kovalainen stále doufá v podpis smlouvy s Caterhamem: "Svoji kariéru neukončím"

Kovalainen, Heikki | foto: Lotus F1 Team

Heikki Kovalainen přiznal, že stále neví, zda získá závodní sedačku pro příští sezonu. Vše by prý mělo být jasné koncem ledna.

Heikki Kovalainen loni přišel o místo u Caterhamu, když tým pro rok 2013 zvolil novou jezdeckou dvojici: Pic, Van der Garde. Později se Kovalainen vrátil jako testovací pilot. 

V posledních dvou velkých cenách uplynulé sezony (v USA a Brazílii) zastoupil u Lotusu Kimiho Räikkönena, který prodělal operaci zad a do závodů nenastoupil. Zpočátku závodního víkendu vypadaly Kovalainenovy výkony slibně, ale nakonec ani v jednom závodě nedokázal získat jediný bod. Nyní se však připravuje na nadcházející sezonu.

"Stále si co nejvíce udržuji svůj tréninkový program pro F1. Budu mít klasickou zimní přípravu závodníka F1. Jediným rozdílem je, že nemám smlouvu pro příští rok. Ale to už se jednou v mé kariéře stalo, nevěděl jsem, co mě čeká, ale nakonec to dopadlo dobře," uvedl pro finskou MTV3.

Caterham ztratil v poháru konstruktérů desáté místo proti Marussii a nepotvrdil zatím ani jednoho jezdce. Je ale pravděpodobné, že hledají pilota s určitou finanční podporou. Mezi ty Kovalainen nepatří, přesto však stále doufá, že se s Caterhamem dohodne. 

"Nejvážnější vyjednávání vedu s Caterhamem, ale musejí se spojit nejrůznější faktory. V každém případě by mělo dojít k vyjasnění koncem ledna, než začnou testy. Svoji kariéru ale neukončím," okomentoval situaci dvaatřicetiletý Fin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy