Ferrari angažovalo Räikkönena, aby obíral Alonsovy soupeře o body. Stane se dvojkou?

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Podle Luca di Montezemola hlavní úloha Kimiho Räikkönena spočívá v tom, že bude obírat hlavní rivaly Fernanda Alonsa v boji o titul o cenné body.

Perioda pěti let bez zisku jediného titulu leží Ferrari hodně v zaludku. Na tradiční večeři v Maranellu opět Luca di Montezemolo prohlásil, jak moc důležitý je pro Ferrari titul: "Jsem smutný, když jsme druzí." Pro rok 2014 Ferrari připravilo nový aerodynamický tunel a také stáj posílili noví inženýři. Nesmíme zapomenout také na příchod Kimi Räikkönena, který nahradil Felipeho Massu - "všechny elementy nutné pro úspěch jsou teď pohromadě," míní Luca.

Spousta fanoušků F1 se během zimní přestávky těší na duel Kimiho a Fernanda v jednom týmu. Oba přitom platí za aspiranty na titul, takže je možné, že mezi nimi dojde k rozporům. Minimálně by měl být jejich duel otevřenější než duel mezi Alonsem a Massou. Ale z prohlášení Montezemola se dá vyčíst, že Ferrari spíše s Räikkönenem počítají jako jezdcem číslo 2: "Kimiho jsme vzali, protože jsme chtěli rychlého a zkušeného jezdce.

Ví, že je ve druhé polovině své kariéry v F1. Zvláště v závodech je velmi silný a Fernandovi soupeře může obírat o body." Přitom právě tato vlastnost v poslední době chyběla Felipemu - obírat Alonsovi konkurenty o body. Od 'Icemana' si v Itálii slibují více: "Kimiho přítomnost bude důležitá. Fernando nebude osamocen v boji o přední příčky a důležité body."


Jezdec číslo 2 (Räikkönen) a jezdec číslo 1 (Alonso)?

Ferrari bude i v roce 2014 spoléhat především na Alonsa, avšak ten musí svoje osobní zájmy upozadit: "Fernando ví, že nejezdí za sebe, ale za tým Ferrari. Jeho velkým výkonem byl zisk druhého místa s autem, které v druhé polovině roku na druhé místo rozhodně nemělo. Občas byl frustrovaný. 

Důležité ale je, že společně vyhráváme i prohráváme." Jasným odkazem je Michael Schumacher, který se v týmu Ferrari po jeho příchodu trápil a v letech 1996 - 1999 na titul nedosáhl, avšak poté následovalo velmi úspěšné období. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 34 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy