Sebevědomý Grosjean se řadí mezi nejlepší jezdce F1 a je připravený vést Lotus

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Romainovi Grosjeanovi po letošní úspěšné sezóně stouplo sebevědomí, nyní se sám řadí mezi absolutně nejlepší piloty současné Formule 1.

"Podle mě jsem prokázal, že patřím k těm nejlepším pilotům, za takového se považuji. Vyžadovalo to nějakou práci a bolestivé období, abych se tam dostal, ale nyní jsem hrdý na to, co dělám a nemyslím si, že bych toho mohl dělat více," říká Grosjean pro ESPN.

Po sezóně 2012, kdy byl často zapletený do různých kolizí, se sám chtěl velmi zlepšit: "Já jsem byl zřejmě vůči sobě tím největším negativním kritikem. Nesnáším, když nedokážu dělat to, čeho jsem schopný - a to bylo těžké.

Nebylo to příjemné číst ty komentáře, ale to nebylo nejhorší - nejhorší je, když sami nejste spokojeni s tím, co děláte. Nyní mám velkou radost z toho, co dělám, a je to vždy příjemné si přečíst hezké komentáře. Ale hlavně musíte být spokojeni se sebou," uvádí francouzský pilot Lotusu.

Příští rok jeho týmového kolegu Kimiho Räikkönena, od něhož se Grosjean učil, nahradí Pastor Maldonado. Romain se považuje za toho správného muže pro vedení týmu v roce 2014: "Myslím si to. Tým mě zná a já znám velmi dobře je. V Enstone se cítím jako doma a když jsem s nimi, cítím se jako doma, vzájemně si užíváme čas, který trávíme společně."


Romain Grosjean je připravený stát se lídrem Lotusu, který posílí Pastor Maldonado
(foto: Lotus F1 Team)

"Tvrdě pracujeme a vždy si o věcech můžeme otevřeně pohovořit, což je důležité, když nejezdím dobře. A když nejsem s něčím spokojený, řeknu jim to. Tento vztah nám umožňuje dělat pokroky a myslím, že jsou připraveni na to, abych se stal lídrem. A já na to připravený jsem," dodává Grosjean.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy