Räikkönen navštívil Maranello a dostal nového závodního inženýra - Antonia Spagnola

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen dnes navštívil Maranello a Ferrari potvrdilo, že jeho novým závodním inženýrem bude Antonio Spagnolo.

Kimi Räikkönen dnes navštívil továrnu Ferrari v Maranellu, aby se sešel se členy týmu. "Byla to příležitost probrat současný stav věcí a prací na voze pro rok 2014, stejně jako šance Kimiho setkat se starými známými. Zahrnuje to i Antonia Spagnola, který bude od příští sezony jeho závodním inženýrem," uvedlo Ferrari na svých oficiálních stránkách.

Spagnolo je v týmu od roku 2005. V posledních letech pracoval jako šasi inženýr na obou vozech a nyní povýšil na závodního inženýra.

Räikkönen vystřídal několik inženýrů. V McLarenu spolupracoval s Markem Sladem, který jej následoval i do Lotusu. Ve Ferrari v roce 2007 byl jeho inženýrem Chris Dyer, v dalších dvou letech Adrea Stella, který je nyní závodním inženýrem Fernanda Alonsa.

A jak se jim vlastně s málomluvným Finem spolupracovalo? "Nenechá se ničím rozptylovat a soustředí se na svou práci. Mnoho lidí si myslí, že není soustředěný - to tak to není. Když je v autě, vždy odvede svou práci. Co vidíte, to dostanete - nehraje hry. Na trati je ale mentálně hodně silný a nenechá se ovlivnit tlakem," uvedl například Dyer.

Setkání s týmem (foto: Scuderia Ferrari)

"Říkají, že je Kimi chladná osobnost, ale když vyhrál v roce 2007 titul, viděl jsem jej brečet. V roce 2009 toho dokázal za volantem tolik, že naše inženýrské rady by tehdy nepomohly. V tomto směru je Kimi lepší než Michael Schumacher.

Když jsem pracoval jako Michaelův datový inženýr, vždy jsme mu museli přesně říkat, jak by mohl být podle počítače v různých zatáčkách rychlejší. Kimi tyhle rady nepotřebuje. Najde si řešení sám," zavzpomínal také Stella. Pro Turun Sanomat uvedl, že po oznámení návratu Fina do Ferrari zavládla v týmu pozitivní atmosféra.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy