McLaren ani Force India k testování do Bahrajnu příští týden nedorazí

Pirelli | foto: Pirelli

FIA sice včera jmenovala Force Indii i McLaren mezi účastníky testu pneumatik v Bahrajnu, týmy dnes však oficiálně potvrdily, že na Střední východ nedorazí.

"V Bahrajnu příští týden testovat nebudeme," tvrdí pro Sky tiskový mluvčí McLarenu. Důvodem je to, že testování bylo naplánováno teprve nedávno a pro týmy bude náročné dopravit na místo techniku i personál. Navíc jsou plně zaměstnány vývojem příštích vozů pro sezónu 2014.

Nedostatek času pro vypravení nákladu do Bahrajnu přiznává Force India: "Vzhledem k tomu, že jsme oznámení o konání testu dostali teprve nedávno a zbývalo málo času, tým se testu nezúčastní."

Pirelli již dávno vyjadřilo přání uskutečnit test v prosinci s reprezentativním vozem před lednovými jízdami v Jerezu, aby se stačili dostatečně připravit na novou sezónu. FIA však teprve tento týden odsouhlasila použití letošních vozů pro testování pneumatik v Bahrajnu.

Od 17. do 19. prosince se na okruhu v Sákhíru tedy zřejmě sejdou pouze Ferrari, Mercedes, Red Bull a Toro Rosso, byť Mercedes ani Red Bull svou účast ještě nepotvrdili.


McLaren ani Force India do Bahrajnu navzdory původnímu oznámení FIA k testu pneumatik Pirelli pro sezónu 2014 nedorazí (foto: McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy