Renault odhaduje délku prázdnin na jeden týden, možná…

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Delší dovolenou pro své zaměstnance si Renault Sport F1 nemůže dovolit kvůli maximálnímu úsilí při finalizaci nových šestiválcových turbomotorů pro následující sezonu.

Vedoucí traťového provozu Rémi Taffin uvádí: „Letos nemůžeme odejít na dlouhou dovolenou, abychom stihli lednové testy, musíme udělat ještě hodně práce. Naštěstí všichni půjdou na nějakou dovolenou, takže možná jeden týden…“ V Renaultu mají po zisku osmi titulů v posledních čtyřech letech (jednotlivci a týmy) jasno v tom, jakou cestou jít v následující sezoně.

„Je to vždy potěšující vystoupit na pódium, mí zaměstnanci jsou na to vždy pyšní. Je to důkazem toho, že připravují skvělé motory, na to se někdy zapomíná. V nové sezoně budeme spolupracovat i s Toro Rosso, takže budeme postaveni před nové výzvy.

Spolupráce s novým týmem nám vždy přináší překvapení, ale my jsme na to zvyklí, každý rok spolupracujeme s novým týmem. Riskujeme pořád, protože se snažíme uplatňovat nové technologie, ale když máte dobrý vztah se svými lidmi, všechno je lehčí.“


V8 motor Renaultu (foto: Renault Sport F1)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy