Brawn si dá roční pauzu, vůči nabídkám mimo Formuli 1 je otevřený

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Ross Brawn po sezóně u Mercedesu končí. Nyní si chce odpočinout a pak se případně do motorsportu znovu vrátit. Nebrání se však ani nabídkám z prostředí mimo Formule 1.

O dalších pracovních nabídkách začne přemýšlet až v létě 2014. Brawn, kterého nedávno Lewis Hamilton označil za legendu, říká: "Musím si dát na chvíli přestávku a uvidím, jak se věci vyvinou. Odpočinu si několik měsíců, možná se zajdu podívat na několik dalších fotbalových zápasů. Možná někdy v létě se rozhodnu, co dále. Vezmu si rok volna."

Brawn, jenž působil od roku 1991 jako technický ředitel Benettonu a s Michaelem Schumacherem získal několik titulů mistrů světa, ale odhaluje, že bude zvažovat také pracovní nabídky mimo svět F1.

"Myslím, že pokud bych měl znovu působit v motorsportu, pak by šlo o Formuli 1, ale mysl mám velmi otevřenou. Bude to záležet na tom, co mě bude motivovat, a co mi lidé nabídnou. Uvidíme tedy, jak to bude v létě," pokračuje šéf Mercedesu.

Podle zklamaného Nikiho Laudy se ale vrátí zpět do F1: "Říká, že si chce odpočinout. Takže to je velmi jednoduché. Nepůjde do penze, to je jasné. Myslím, že bude zpět. Jsem velmi zklamaný, protože jsem chtěl, aby v dalším roce zůstal. Říká ale, že chce chodit na ryby. Opravdu jsem se usilovně snažil, aby zůstal jako můj konzultant, což je podle mě velmi dobré a důležité."


Mercedes s Rossem Brawnem letos zažil úspěšnou sezónu, nestačil pouze na Red Bull
(foto: Daimler AG)

Nevýkonný ředitel Mercedes při přemlouvání žel neuspěl. Závodní tým nyní povedou Toto Wolff a Paddy Lowe, který k německému týmu přišel na počátku roku z McLarenu. Mercedes se letos dočkal velkého úspěchu, když v šampionátu konstruktérů skončil na druhém místě před Ferrari, Lotusem či McLarenem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy