McLaren: Náš osud budiž pro Red Bull varováním, příští rok nemusí mít vše pod kontrolou

Button, Jenson | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh varuje Red Bull před vývojem, kterým si jeho tým prošel minulý rok, kdy končil sezónu s nejrychlejším vozem.

Z toho podle něj vyplývá, že ve Formuli 1 není nic jisté. Red Bull letošní ročník zakončil výborně: šňůrou devíti vítězství v řadě nenechal nikoho na pochybách o tom, kde se oprávněně stal mistrem světa.

Na dotaz Autosportu, zda Red Bull svou vítěznou šňůru může protáhnout i do příští sezóny, Whitmarsh odpovídá: "Dá se předvídat, že by mohl, protože odvedl dobrou práci. Zároveň ale můžu uvést žel příklad McLarenu z minulého roku."

"Neničili jsme soupeře, ale byli jsme v posledních závodech roku dominantní, ale letos rozhodně ne. Možná jsou přesto chytřejší než my," pokračuje šéf McLarenu, který letos nezískal ani jedno umístění na stupních vítězů - poprvé od roku 1980.

Šéf Red Bullu Christian Horner si myslí, že výhodu budou mít i v sezóně 2013 díky svému náskoku a možnosti začít se dříve soustředit na příští auto, protože si tituly zajistili předčasně. Podle Whitmarshe ale proti rakouskému týmu bude hrát změna pravidel - motor bude příští rok důležitější, konkurenceschopnost tak nebudou mít zcela ve svých rukou.

"Nemyslím si, že by v poslední době motor způsoboval rozdíly ve výkonnosti či spolehlivosti. Ale pohonná jednotka, palivová efektivita, odvod tepla, celkový výkon, efektivita ERS, rozměry a všechny tyto související věci znamenají, že by to teď k rozdílům vést mohlo. Do určité míry to bude mimo jejich kontrolu," dodává šéf McLarenu.


Loňskou Velkou cenu Brazílie vyhrál Jenson Button, letos se ale s McLarenem trápil ve středu pole
(foto: McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy