Maldonado si myslí, že by ho týmy díky talentu braly i bez peněz

Maldonado, Pastor | foto: circuitoftheamericas.com

Pastor Maldonado, který je na odchodu z Williamsu, věří, že by o něj díky jeho talentu měly týmy zájem i bez podpory silného sponzora PDVSA.

Venezuelan se během své kariéry těšil z podpory státní ropné společnosti PDVSA. Ve čtvrtek v Brazílii uvedl, že není jisté, zda s ním jeho sponzor přejde k novému týmu, ale že to ostatně ani není nutnou podmínkou.

"Není to na mě, jde o rozhodnutí PDVSA. Určitě mě už nějakou chvíli podporují, možná ale nebudou chtít pokračovat. Možná ano, možná ne - uvidíme. Nemám 100% jistotu, že budou chtít pokračovat, přestoupit k jinému týmu či nikoliv. Podporují toho hodně a možná budou mít jiný názor či se rozhodnou jinak. S tím já nic nenadělám," popisuje Maldonado, kterého u Williamsu příští rok nahradí Felipe Massa.

Kam přestoupí on, to zatím neuvedl. Pouze řekl, že má vybraný tým, kterému by dal přednost, a že v F1 příští rok chybět nebude. Na rozdíl od prezidenta společnosti PDVSA tvrdí, že žádnou smlouvu ještě nepodepsal - stále mu údajně stojí za průzkum i ostatní možnosti.

"Lotus je dobrou volbou, ale Sauber a Force India jsou rovněž dobrou volbou. Ukazují, že jde o velmi dobré týmy. Force India byla letos konkurenceschopnější než McLaren," uvedl Maldonado v rozhovoru pro Sky Spots.

"Není to tak, že zkrátka jen čekám na Lotus a Quantum, to není pravda," uvádí pro změnu Hülkenberg, kterému by dali u Lotusu raději přednost. Pokud se jim však nepodaří brzdy dotáhnout smlouvu do konce a peníze nedorazí na účet, vzali by nejspíše právě Maldonada.


Pastor Maldonado si je jistý, že příští rok v F1 chybět nebude, i kdyby přišel
o sponzorské peníze PDVSA (foto: Williams F1 Team)

"Jde o to dát všechno dohromady, jednání s ostatními týmy, které bojují [pravidelně o body]. Situace kolem Lotusu je stejná už několik týdnů, u nich proces stále pokračuje. Není to však tak, že bych každý den čekal na jejich zavolání," tvrdí Maldonado.

Pastor talent sice má, ale myslet si, že o něj bude zájem i bez silného sponzora s naditou peněženkou, je za současných podmínek v F1 bláhové. Je to sice kruté, že se talentovaní jezdci ocitají bez místa - což hrozí i Hülkenbergovi, momentálně je však F1 žel plná krutých realit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy