Glock: Soupeře Red Bullu čeká v Austinu složitý víkend, tipuje pořadí závodu

Glock, Timo | foto: BMW Motorsport

Před Velkou cenou USA se pokusil předpovědět její výsledky bývalý jezdec Formule 1 Timo Glock. Podle něj znovu zvítězí jeho krajan Sebastian Vettel.

Timo Glock předpovídá zejména boj o druhé místo v Poháru konstruktérů. „Osud titulu mistra světa pro rok 2013 je už znám, přesto všichni čekáme na poslední dva závody sezony. Stále pokračuje boj o druhé místo v Poháru konstruktérů, kterého se účastní tři týmy – Mercedes, Ferrari a Lotus. V Austinu budou všichni znovu stejně rychlí, ale všichni prohrají souboj s Red Bullem.“

Okruh v Austinu se Timovi líbí, tvrdí, že bude pilotům Red Bullu vyhovovat nejvíc. O Vettelově vítězství nepochybuje. „Loni jsem v Austinu závodil a můžu říct, že je to velkolepý okruh, který se nachází na tom správném místě. Každý ze tří sektorů je jiný. Například v tom prvním jsou zatáčky s rychlou změnou směru. Něco podobného jsme viděli v Silverstonu nebo v Suzuce. V této části je důležitá stabilita vozu, ta byla vždy silnou stránkou Red Bullu, proto budou mít situaci pod kontrolou.

Zvláštností druhého sektoru je dlouhá rovinka. V posledních letech měl mistrovský tým problémy s maximální rychlostí, ale letos se situace změnila a vůz RB9 je velmi rychlý. Domnívám se, že v prvních dvou sektorech budou Red Bully dominovat. V třetím sektoru jsou rychlejší zatáčky, ve kterých budou hrát svou roli výjezdy z nich. Co mám říct? Ano, i to je silnou stránkou monopostů Red Bull. Vzhledem na to, co jsem řekl, se zdá, že soupeře Red Bullu čeká složitý víkend.

Vsadil bych na vítězství Sebastiana Vettela, jeho týmový kolega Mark Webber skončí na druhém místě. Za nimi bude probíhat boj o druhé místo v hodnocení týmů. Třetím na stupních vítězů bude Nico Rosberg, za ním Romain Grosjean a oba piloti Ferrari. Lotus nebude mít v USA bez Kimiho Räikkönena lehkou situaci, pro tým to byla hodně špatná zpráva.

Tady je můj tip na pořadí ve Velké ceně Spojených států v Austinu: Vettel, Webber, Rosberg, Grosjean, Alonso, Massa, Button, Hülkenberg, Valsecchi (když nastoupí) a Pérez. Z prvního místa odstartuje Vettel, absolvuje také nejrychlejší kolo závodu. Nejvíc pozic v porovnání se startem získá Alonso.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy